Uspešno realizovan prijem u Gradskoj Ljekarni Zagreb

Isporučen i pušten u rad Mikser Homogenizator 120l za polučvrste proizvode. Tom prilikom je instalirana mašina i izvršena obuka operatera koji će upravljati mašinom.

Zagreb, 5. Aprila 2024. – U periodu od 2-3. aprila Omniprojektov tim koga su činili Stefan Milošković, tim lider i Ivica Bulatović, mehaničar-monter, boravio je u Zagrebu, u „Gradskoj Ljekarni Zagreb“, radi konačnog prijema Miksera Homogenizator 120l za polučvrste proizvode. Tom prilikom je instalirana mašina i izvršena obuka operatera koji će upravljati mašinom.

Od strane kupca opremu je primio Jure Morović, mag. pharm. spec. farmaceutske tehnologije, a Vesna i Antonio, farmaceuti iz Ljekarne bili su na obuci, kako bi osposbljeni za kasniji rad na mašini. Pre prijema u prostorijama kupca (SAT – Site Acceptance Test), prethodno je urađen DQ (Design Qualification), IQ (Installation Qualification) i OQ (Operation Qualification). Nakon ovih kvalifikacija uspešno se pristupilo SAT-u, odnosno ispitivanju i puštanju u rad mašine kod kupca.

Do saradnje Gradske Ljekarne Zagreb i Omniprojekta došlo je nakon porasta potražnja za proizvodima koje proizvodi i pakuje Ljekarna. To je zahtevalo daleko veći obim proizvodnje, što njihov tadašnjii mikser radne zapremine 50l nije bio u mogućnosti da ostvari. Pristupulo se potražnji novog miksera veće zapremine, pa kako je Omniprojekt imao najbolje reference u Hrvatskoj, došlo se do dogovora i pristupilo nabavci miksera zapremine 120l koji će da udvostruči kapacitet proizvodnje.

Kako nam je tom prilikom objasnio Stefan Milošković, Omniprojektov mikser-homogenizator je procesna mašina izrađena od nerđajućeg čelika, za vakuumsko mešanje, disperziju i homogenizaciju, od lako-tečnih do pastoznih medijuma. „Radni sud je duplikator sa ugrađenim sistemom za grejanje, temperaturnu regulaciju i hlađenje, a mešanje se vrši sistemom invertorski upravljenih mešača“, dodao je Milošković. „Proizvodi se u četiri veličine, od laboratorijskog modela od 15 litara, do industrijskog, zapremine 120 litara“.

Ustanova „Ljekarna Zagreb“ osnovana je početkom 1966. godine. Sa svojih 45 apoteka, galenskim i analitičkim laboratorijem Ljekarna ponosno nastavlja preko 660 godina dugu tradiciju apotekarstva u Zagrebu, koja je započela početkom 14. veka.

Gradska ljekarna Zagreb je ugovorna zdravstvena ustanova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Upisana je u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu 1.4.1997. nakon spajanja Ljekarne Zagreb i Ljekarne Trešnjevka, dvije najveće ljekarničke ustanove u Gradu Zagrebu. 

Najnovije vesti

Kategorije