Posvećeni savršenstvu – Dedicated to Excellence

Mi u Omniprojektu kombinujemo veštine zapošljenih i koristimo zajedničku stručnost da bi dobili jedinstveno rešenje za kupca

Mi smo Omniprojekt – Vaš partner za opremu za pakovanje

Nakon 30 godina i hiljade realizovanih ugovora, postali smo jedan od najprepoznatljivijih brendova u regionu. Kupcima isporučujemo efikasnu opremu vrhunskih performansi, sa paketom dostupnih tehnologija industrije 4.0.

Imamo veliko iskustvo u projektovanju, izradi i puštanju u rad standardnih i kastomizovanih mašina za pakovanje. Zato, našim kupcima volimo da kažemo: Vi kupite mašinu za pakovanje, a dobijete rešenje Vaših problema!

Ukratko o firmi
Ime firmeOmniprojekt d.o.o.
AdresaKraljevačka 115, Novo Selo, 36210 Vrnjačka Banja, Srbija,
TelefonTel: +381 36 631 610
Emailinfo@omniprojekt.co.rs
Web site https://omniprojekt.co.rs/
Pravna formadoo (Društvo sa ograničenom odgovornošću)
DirektorBranko Babić
Godina osnivanja1992 od strane Branka Babića
ZapošljeniOko 50, muških i ženskih
Proizvodni programMašine za punjenje tečnih i čvrstih proizvoda, u rasponu od jednostavne opreme za ručno punjenje, do potpuno automatskih sistema za punjenje po principu „ključ u ruke“.
TržišteFarmaceutska, kozmetička, hemijska i petrohemijska industrija, industrija boja i lakova, prehrambena industrija, industrija građevinskog materijala, u Ex-Yu, Rusiji i Evropskoj Uniji
Naši kupci

Omniprojekt je poslednjih decenija jedan od najtraženijih proizvođača opreme za pakovanje u regionu. Samo u 2022. godini isporučili smo 72 uređaja, mašina i automatskih linija, za 45 kupaca u zemlji i inostranstvu. Glavni kupci su iz Srbije, ex-YU republika Bosna i Hercegovina i Makedonija, kao i zemalja EU i bivšeg SSSR-a. Pogledajte neke kupce:

Naši dobavljači

Odnosi sa dobavljačima zasnivaju se na međusobnom poverenju i poštovanju. Upravo zato Omniprojekt se danas ponosi najpouzdanijim saradnicima i prijateljima, spremnim da se ponekad odreknu svojih interesa, u korist dugoročne uspešne saradnje. U proizvode Omniprojekta ugrađuju se pouzdani sistemi renomiranih svetskih brendova.

Naši zaposleni

Omniprojekt je prijatan radni ambijent sa zdravim međuljudskim odnosima, u koji su došli najbolji stručnjaci iz okruženja sa iskustvom i znanjem stečenim u zemlji i inostranstvu. Mnogi su svoju izuzetnost stekli u Omniprojektu., ali sve ih je privukla mogućnost za izazove, stalno usavršavanje, prijatna radna atmosfera i jasne lične egzistencije.

Imam fantastičan tim za najzahtevnije projekte

Branko Babić, vlasnik – osnivač – direktor

Pre 30 godina krenuli smo u ovaj posao sa puno truda i mladalačkih snova. Od početka, naša misija je bila da pravimo proizvode bez premca i da naši kupci dobijaju ono što žele. Nakon trideset godina, čini mi se da smo postigli oboje: Omniprojekt jeste prošao promene, uspone i padove, ali je danas jači i efikasniji nego ikada ranije!

Zašto Omniprojekt?

Maksimum kvaliteta i visoka tačnost – Najbolji materijali i ugrađene komponente
Tehnologija industrije 4.0 u oblasti elektronike i servo-upravljanih drajvera.
Preciznost, čak i kada rade visokim performansama i velikom brzinom
Real-time kontrola na daljinu – upravljanje i nadzor bez dolaska kod kupca
Minimalni zastoji u radu – dostupnost rezervnih delova, upravljanje mašinom na daljinu
Modularnost – brza i laka zamena delova prilikom prelaska na drugi format
Kompletan konsalting, softver, mašina i servisa – rešenja po meri kupca
Tačno mehaničko i električno uputstvo + sertifikati materijala.

Rezervni delovi

Nisu svi rezervni delovi isti. Mi Vam garantujemo visoku dostupnost rezervnih delova

Servis na terenu

U slučaju neplaniranih zastoja naš servisni tim pruža hitne intervencije

Modernizacija opreme

Produžetak radnog veka, ispunjavanje novih standarda, poboljšanje performansi opreme.

Podrška na daljinu

Naš servisni tim može da kontaktira servere na mašinama i interveniše u realnom vremenu 24/7

Stručne konsultacije

Naš inženjeri rado će Vam preneti primere dobre prakse i dodatnih vrednosti

Maksimiziranje opreme

Podizanje performansi tokom projektovanja, puštanja u rad i redovne proizvodnje.

Kese i kesice

Tokom automatskog procesa pakovanja, kese se formiraju od ravnog, valjanog lisnatog materijala sa rolne, što omogućava proizvodnju širokog spektra oblika i veličina kesa. (za tečne, kremaste, praškaste, zrnaste i dr proizvode)

Boce i bočice

Naša oprema jednako efikasno pakuje i standardnu i kastomizovanu ambalažu: staklene i PE bočice do 250ml, boce u prehrembenoj i petrohemijskoj industriji i boce za kućnu hemiju (za tečne, kremaste, viskozne i dr. proizvode)

Tegle, kutije i tube

Proizvođači i prodavci kremastih i pastoznih prehrambenih ili kozmetičkih proizvoda koriste tegle i tube jer olakšavaju potrošaču korišćenje proizvoda uz malo otpada i produžavahu rok upotrebe proizvoda

Kante i burad

Burad, kante i kanisteri su danas najpopularnija opcija za industrijsko skladištenje, zato što pružaju odlične prednosti kupcima: Posebno su pogodna opcija za skladištenje prehrambenih proizvoda u lancu snabdevanja potrošača hranom i pićem.

Farmacija

Unapređujući biznis naših kupaca stvorili smo mašine koje doprinose razvoju farmaceutske industrije i specijalizovali se za mašine koje zadovoljavaju GMP standard

Prehrana

Ambalaža za hranu mora da atraktivno predstavi proizvod na prodajnom mestu i da na siguran sanitarni način održi kvalitet proizvoda do trenutka upotrebe. 

Hemija

Uslovi u hemijskoj industriji su po pravilu teški, a oprema za pakovanje je sa posebnim zahtevima, koji se ne mogu ispuniti „standardnim rešenjima“. 

Petrohemija

U petrohemijskoj industriji prilokom pakovanje proizvoda (od korozivnih prahova do viskoznih ulja) najvažniji je kontinuiran i pouzdan rad svih modula u okviru linije

Kozmetika

U okviru raznovrsne lepeze proizvoda iz sektora kozmetike, Omniprojekt nudi najsavremenije tehnologije, istovremeno prateći budući razvoj

Građevina

Mašine za automatizaciju procesa pakovanja proizvoda u građevini obuhvataju: mašine za doziranje, zatvaranje, obmotavanje, etiketiranje, paletiziranje i dr.

Okvir poslovanja i razvoja

Projektovanje

Mašinski tim inženjera projektuje mehanizme, konstrukcije i fluidne instalacije, a tim aplikativnih i sistem inženjera implementira softverska rešenja na spostvenim aplikacijama

Proizvodnja

Od obrade na mašinskim centrima, preko bravarskih i mehaničarskih radova, pa do elektromontaže i puštanja u rad, ceo ciklus zatvoren je unutar firme

Prateće službe

Logistika je sveubuhvatni faktor koji omogućava da biznis teče glatko, od prodaje i marketinga, preko finansija i računovodstva, do logistike, nabavke i transporta.

Poslovni prostor

Administrativni, projektni, prodajni, proizvodni i montažni prostor Omniprojekta nalazi se u Novom Selu, pored magistralnog puta Kruševac-Kraljevo, na 4 km od Vrnjačke Banje, najvažnije turističke destinacija Srbije. Fabrika, opremljena najsavremenijim obradnim centrima, pogonima za bravarsku obradu i montažu, zajedno sa pogonom mikroelektronike i skladištima poboljšavaju nivo efikasnosti logistike kompanije. U zgradi se nalazi i izložbeni prostor u kome je izložen deo proizvodnog programa. U okviru dvorišnog prostora nalazi se parking za više od 50 automobila zapošljenih i poslovnih posetioca

prođite FAT kamerom kroz objekat >>>

© Kompanija Omniprojekt, Vrnjačka Banja – Poslovni prostor u Novom Selu, pored puta Kraljevo-Kruševac

Istorijat firme

December 22, 1993

Osnivanje kompanije

Inženjer Branko Babić, do tada uspešni rukovodioc sektora Robotika Prve Petoletke, pokrenuo je preduzeće Omniprojekt, nazvano po sveobuhvatnom pristupu projektovanju. Od početka, cilj je bio da se pravi oprema za pakovanje bez premca i da kupci uvek dobiju ono što žele.

December 22, 1993
May 23, 2002

Prelazak u sopstveni prostor

Nakon decenije rada u iznajmljenim halama i teškog perioda nakon sankcija i bombardovanja Srbije, Omniprojekt konačno prelazi u sopstveni prostor u Novom Selu.

May 23, 2002
July 1, 2006

Strateška saradnja sa Invej holdingom

Saradnja koja je započela kao klasičan odnos kupac-proizvođač, na obostrano zadovoljstvo nastavljena je kroz konsultantsko – menadžerske usluge i proizvodnju opreme za sve članice konzorcijuma: Albus, Medela, Rubin i Vital. Izvanredni odnosi nastavljeni su do danas.

July 1, 2006
February 18, 2009

Opredeljenje za farmaceutsku industriju

Iako su počeci bili vezani za prehrambenu i hemijsku industriju, stručnost Omniprojektovog tima izdvojio ga je od konkurencije i odveo u najstrožije evropske standarde farmaceutike.

February 18, 2009
March 4, 2023

Nastup na sajmu u Dizeldorfu

Kompanija Omniprojekt predstavljala je Srbiju na sajmu ambalaže i pakovanja „Interpack 2023“, što je bio vrhunac našeg truda i rada tokom proteklih 30 godina. Veliki broj posetilaca i uspostavljanje značajnih kontakata i poslovnih mogućnosti, omogućili su nam da se povežemo sa značajnim igračima u struci, ali i da pokažemo smo svoju stručnost, kvalitet i sposobnost da se takmičimo na međunarodnom tržištu.

March 4, 2023
October 7, 2023

Proslava jubileja 30 godina Omniprojekta

U svečanoj atmosferi Kristalne sale hotela Cepter u Vrnjačkoj Banji, oko 300 zvanica iz zemlje i inostranstva, imalo je priliku da se upozna sa vizijom kompanije, da se podsete na pređeni put i da upozna institucije i ljude koji su najviše doprineli razvoju. Posredstvom mobilne TV ekipe posetioci su odvedeni uživo do Omnijeve fabrike u Novo Selo, uživo su čuli neke važne ljude sa druge strane okeana i naravno, uživali u lepom provodu, uz sve što su im pripremili domaćini i Barakuda bend.

pogledajte film sa proslave >>>

October 7, 2023
© Arhivske fotografije 1. decenija: prvi kolektiv, ruski partneri
© Arhivske fotografije 2. decenija: nova generacija, sajmovi
© Arhivske fotografije 3. decenija: najverniji kupci, z-gen stručnjaci

Želite li više informacija o našim proizvodima, ili da dopunite postojeću liniju za pakovanje?

Naš stručni tim će se rado uključiti u proces konsultacija za Vašu novu ili postojeću opremu.